Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten. Meer informatie...

Over Tweeërlei

Boekhandel 2-erlei is een gezellig klein winkeltje, boordevol met tweedehands- én nieuwe boeken. Sinds 2000 gevestigd aan het Sliedrechts Dr. Langeveldplein.

Ontstaan
De Boekhandel vindt zijn oorsprong in Hardinxveld, aan de peulenstraat. Daar is de winkel in 1998 geopend onder de naam Libris. Vóór die tijd werden de boeken al aan de man gebracht via markten. De handel in boeken werd geboren uit de hobby van Jan Gelderman: het inkopen van boeken!

Sliedrecht
Naast de boeken, werkte Jan in het basisonderwijs. Hierdoor was hij bijna nooit meer thuis. In het jaar 2000 kwam het dan ook goed uit dat, het woon- én winkelpand aan het Dr. Langeveldplein in Sliedrecht, gekocht kon worden.

Het gezin, met 2 zonen en 2 dochters, betrok de woning, boven het pand, waar eerst Univé zat. In Sliedrecht verwierf antiquariaat Libris al snel een vaste klantenkring.
In het pand zaten vroeger resp. een schoenenhandel/schoenmakerij, de lokale krant en Univé.

Oud én nieuw
In 2005, werd na een flinke verbouwing, het roer om gegooid. Antiquariaat Libris werd gemetamorfoseerd tot het sfeervolle Antiquariaat en Boekhandel Tweeërlei.

Naast 2ehands boeken kan er vanaf nu ook nieuwe boeken gekocht worden.

Bij 2-erlei is er veel te vinden. Onder andere over theologie, topografie, geschiedenis en politiek. Een specialisatie is de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast zijn er ook jeugdboeken, (streek)romans, thrillers en kinder- én prentenboeken. Ook nieuw staan er prachtige prentenboeken tussen.

Dan zijn er nog de verzamelboeken over auto's, vliegtuigen, treinen, scheepvaart en diverse andere maritieme uitgaven. Maar voor de liefhebber is er ook literatuur. En voor fans van stripboeken, valt er ook wat te snuffelen.

Naast 2ehands- én nieuwe boeken, vind men bij 2-erlei ook mooie ansichtkaart met en zonder (bijbel) tekst.

Genoeg dus om eens een bezoekje te brengen aan Boekhandel 2-erlei.

Volgende generatie
Bij een bezoekje aan boekhandel 2-erlei treft u niet meer Jan Gelderman aan achter de toonbank. Hij overleed, helaas, in februari 2021, op 65 jarige leeftijd aan de gevreesde ziekte ALS. Tijdens zijn ziekte werd de winkel gedreven door zijn vrouw (Ineke) en zoon (Arjan). Later heeft zijn schoondochter (Jiska) zich daarbij gevoegd. Met z'n drieën zetten zij de zaak voort.

Wees dus nog steeds van harte welkom in de boekhandel aan het Sliedrechtse Dr. Langeveldplein 10!